Ο Γκίβι Μπλιάτζε είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Με τον ιδανικότερο τρόπο ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης U23 που διεξήχθη στο Μπακού. Ο Γκίβι Μπλιάτζε στον τελικό των 92κ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ακούστηκε ο εθνικός ύμνος προς τιμήν του.

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός και ο Ελληνας πρωταθλητής πάλεψε με καρδιά λιονταριού. Εδειξε πόσο πολύ ήθελε τη νίκη και στο τέλος επικράτησε του Βισκάνοβ. Ο Γάλλος πρωταθλητή δεκαέξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 6-5, αλλά πήρε διπλό σημείο και πέρασε μπροστά στο σκορ. Ο Βισάνκοβ έκανε ένσταση στην οποία δεν δικαιώθηκε και το σκορ έγινε 8-6. Στα ελάχιστα δευτερόλεπτα που έμειναν ο Μπλιάτζε έχασε ένα σημείο, λόγου τακτικής και πήρε τη νίκη με 8-7.

Ο πολυπόθητος τίτλος του Μπλιάτζε σκόρπισε τεράστια χαρά στην ελληνική Πάλη που επιστρέφει από το Μπακού με δύο Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς είχε προηγηθεί το χρυσό του Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Ο Γκίβι Μπλιάτζε, πάντως, άξιζε όσο λίγοι αθλητές το χρυσό μετάλλιο. Είναι ένας παλαιστής που συνέχεια έφτανε έως την πηγή, αλλά το μετάλλιο του έφευγε πάντα την τελευταία στιγμή. Στο Μπακού, όμως, ήταν αποφασισμένος να πάρει τα… πάντα και το απέδειξε στην πράξη.

Πλέον ως πρωταθλητής Ευρώπης μπορεί να καμαρώνει ότι οι κόποι του ανταμείφθηκαν!