Με άκρως εντυπωσιακό τρόπο, που ξεσήκωσε τους καλεσμένους ακόμη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη άνοιξε – και επίσημα – η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων στο κλειστό γυμναστήριο Λουτρακίου «Γ. Γαλανόπουλος», παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Αθλητισμού.

Η τελετή έναρξης έδωσε στην ευκαιρία τόσο στους αθλητές– που λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ξεκινήσει την προσπάθειά τους για διάκριση στη διοργάνωση – να πάρουν μια μικρή γεύση από την ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα «παρέσυρε» ακόμη και τον Λευτέρη Αυγενάκη. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για να τιμήσει τον υφυπουργό Αθλητισμού είχε φροντίσει να συμπεριλάβει στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα κρητικούς χορούς κι ο υφυπουργός Αθλητισμού, που κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης έσυρε τον χορό και κέρδισε το χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στο χαιρετισμό που απηύθυνε έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και αναφέρθηκε στη σημασία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και στα οφέλη του αθλοτουρισμού.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας τόνισε ότι οι αγώνες των βετεράνων συμβολίζουν το μεγαλείο ψυχής των αθλητών που αγωνίζονται με πίστη και θριαμβεύουν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Λουτράκι θα στηρίζει και θα στέκεται αρωγός πάντα σε ανάλογου βεληνεκούς αγώνες που αποτελούν επένδυση για την τοπική κοινότητα.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θοδωρής Χαμάκος κήρυξε την επίσημη έναρξη των αγώνων.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης τίμησε τον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Δήμαρχο Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη και τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορίνθου Αναστάσιο Γκιολή