Μια ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα ήταν η σημερινή για την ελληνική Πάλη και τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ! Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης ορκίστηκε Ελληνας ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας κ. Αγγελου Δημοσθένους και υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

«Η πολιτογράφηση είναι πολύ περισσότερο από μια νομική διαδικασία και σήμερα έχουμε την χαρά να πολιτογραφήσουμε Έλληνα έναν αθλητή, ο οποίος έχει ήδη τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας με τις επιτυχίες του. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερηφανους» δήλωσε ο κ. Άγγελος Δημοσθένους.

Από την μεριά του ο Νταουρεν Κουρουγκλιεβ ευχαρίστησε όλους για τις ενέργειες τους και τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Εσωτερικών κα Νίκη Κεραμέως, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας κ. Αγγελο Δημοσθένους, την ελληνική ομοσπονδία Πάλης και όλους όσοι βοήθησαν για να πάρω την ελληνική ιθαγένεια. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θέλω να κάνω όλους τους Ελληνες περήφανους και να τιμήσω την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρο μου! Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο Νταουρεν Κουρουγκλιεβ.

Η ορκωμοσία του Νταουρέν Κουρουγκλιεβ