Ολυμπιακά Αγωνίσματα

Ολυμπιακή Πάλη

Η πάλη είναι ένα είδος φυσικής άσκησης και ήταν πολύ δημοφιλής στην Αρχαία Ελλάδα όπου καταρτίστηκαν και οι πρώτοι κανονισμοί. Το 708 π.Χ. εντάχθηκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα στη διάρκεια των αγώνων της 18ης Ολυμπιάδας. Το 1896 η πάλη εντάχθηκε στο πρόγραμμα των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Παράλληλα ονομάστηκε ελληνορωμαϊκή, προς τιμήν των δύο πολιτισμών της αρχαιότητας, του ελληνικού και του ρωμαϊκού, από τους οποίους άντλησε τους κανονισμούς και την τεχνική της. Από 1904 το άθλημα υπάγεται στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικής Πάλης (FILA) και διεξάγεται σε δύο στυλ. Της ελληνορωμαϊκής και της ελευθέρας. Το 2004 η γυναικεία πάλη συμπεριελήφθηκε για πρώτη φορά στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ

Η Ελληνορωμαϊκή πάλη είναι Ολυμπιακό άθλημα. Είναι στυλ πάλης όπου απαγορεύεται το κράτημα του αντιπάλου κάτω από τη μέση, τα κτυπήματα και η ενεργή χρήση των ποδιών στην εκτέλεση οποιασδήποτε κίνησης.

ΕΛΕΥΘΕΡH ΠΑΛΗ

Η Ελεύθερη πάλη είναι Ολυμπιακό άθλημα για άνδρες και για γυναίκες. Αυτό το στυλ επιτρέπει στον παλαιστή τη χρήση των ποδιών, των δικών του ή, του αντιπάλου του, σε επίθεση και άμυνα.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΛΗ

Η Γυναικεία πάλη είναι Ολυμπιακό άθλημα. Γυναικεία πάλη γίνεται μόνο στο ελεύθερο στυλ και οι αθλήτριες χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες βάρους.