Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ είναι κι επίσημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ελληνας παλαιστής έδειξε, για μία ακόμη φορά, στο προολυμπιακό τουρνουά την αξία του. Με ατσάλινη θέληση και χωρίς να χάσει σημείο πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι και έδειξε ότι τα καλύτερα έρχονται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Κουρουγκλίεβ μίλησε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και δεν έκρυψε την χαρά του. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης tτόνισε ότι στο Παρίσι έχει πολύ υψηλούς στόχους και τόνισε ότι θέλει να δικαιώσει όλους όσοι τον πίστεψαν!

ΕΡ: Νταουρέν συγχαρητήρια. Πήρες το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Εχουν περάσει λίγες ώρες πως νιώθεις γι αυτή την επιτυχία;
«Σας ευχαριστώ πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Οι αγώνες είχαν πολύ μεγάλο ψυχολογικό βάρος και η πίεση ήταν μεγάλη. Είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και ήμουν σίγουρος ότι θα πετύχαινα τον στόχο μου. Πραγματικά νιώθω μεγάλη ικανοποίηση. Πέτυχα τον πρώτο στόχο και συνεχίζουμε».

ΕΡ: Για ακόμη μία διοργάνωση είδαμε ότι δεν έχασες ούτε ένα σημείο. Ειδικά σε τόσο απαιτητικούς αγώνες. Τι σημαίνει αυτό για σένα;
«Το σημαντικότερο είναι η νίκη. Από εκεί και πέρα όταν έρχεται με την στρατηγική που έχω σχεδιάσει, μου δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Προσπαθώ στον αγώνα να επιβάλλω την τακτική μου και χαίρομαι που δεν δίνω δικαίωμα στους αντιπάλους να με απειλήσουν».

ΕΡ: Επόμενος στόχος το Παρίσι. Τι μπορούμε να περιμένουμε από σένα;
«Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί. Θέλω το καλύτερο. Ελπίζω να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα. Να έχω την υγεία μου και να μπορέσω να πάω στο Παρίσι και να δικαιώσω όλους όσοι με πίστεψαν».

ΕΡ: Που θα ήθελες να αφιερώσεις αυτή την πρόκριση;
«Θα ήθελα να την αφιερώσω σε όλους όσοι με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Σε αυτούς που πίστεψαν σε μένα. Στην Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που έκανε τα πάντα για να μου δώσει την ευκαιρία να αγωνιστώ. Το πρώτο βήμα έγινε. Πλέον μας μένει ο μεγάλος στόχος και στο Παρίσι θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα».