Ο Νίκος Ντούνιας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23, αλλά και για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο (19-20/11) στη Χαλκίδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

-Νίκο Ντούνια ακόμα μία 5η θέση σε μία μεγάλη διοργάνωση, μία πολύ μεγάλη επιτυχία στο U23. Πως είδες εσύ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

«Σίγουρα είναι μία διάκριση που έχω ξαναφέρει, αλλά όχι σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία. Σίγουρα είναι δύσκολη διάκριση, αλλά θεωρώ πως το μετάλλιο είναι πολύ κοντά. Σε γενικές γραμμές ήταν πολύ δύσκολα ματς και τα τρία. Το πρώτο ματς με τον Τούρκο, που βγήκε Παγκόσμιος πρωταθλητής, στο δεύτερο ματς μπόρεσα και το κέρδισα και το τρίτο ήταν πάλι ένα πολύ δύσκολο ματς. Ηττήθηκα δυστυχώς. Τώρα πάμε για τη νέα χρονιά».

-Με βάση την εικόνα σου είδαμε σημάδια βελτίωσης σε αρκετούς τομείς. Είσαι ευχαριστημένος από την απόδοσή σου;

«Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Με την ομάδα που έχουμε φτιάξει, με το προπονητικό τιμ, με τους προπονητές μου, τον κύριο Γιώργο Λέων και την κυρία Λία Νικολάου και τους συναθλητές μου που γυμνάζομαι, τον Νίκο Λέων κυρίως. Πιστεύω ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο για το μετάλλιο».

-Είσαι δύο χρόνια μικρότερος από το όριο της ηλικιακής κατηγορίας. Αυτό σημαίνει ότι πάλεψες με αθλητές που είναι δύο χρόνια μεγαλύτεροί σου και σε αυτές της ηλικίες είναι αισθητή η διαφορά.

«Πολύ σωστά. Έχω άλλες δύο χρονιές σε αυτή την κατηγορία. Πιστεύω είναι πολύ κοντά το μετάλλιο».

-Πλησιάζει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Χαλκίδα. Πόσο ξεχωριστό είναι αυτό για εσένα και τι περιμένεις.

«Σίγουρα το ότι αγωνίζομαι στην Χαλκίδα και θα έρθουν πολλοί περισσότεροι γνωστοί μου για να με υποστηρίξουν είναι ένας λόγος παραπάνω για να βγω πρώτος για άλλη μία χρονιά».