Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο εξωτερικό και στο πρόσφατο Μεσογειακό πρωτάθλημα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στην ηλικιακή κατηγορία των Ανδρών, αλλά και των Εφήβων. Ο Ελληνας πρωταθλητής απέκλεισε μάλιστα τον Αλγερινό Χαλουί που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο Ιωσηφίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ τόνισε ότι το Μεσογειακό πρωτάθλημα ήταν ένα τεστ για τον ίδιο, καθώς ο μεγάλος του στόχος είναι ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο ή το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Παράλληλα ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο υγεία και επιτυχίες σε όλους τους Ελληνες αθλητές!

Μιχάλη, χρόνια πολλά με υγεία, τι θα ήθελες να ευχηθείς στον κόσμο;

«Χριστός Ανέστη να μας έχει καλά όλους ο Θεός, με υγεία. Να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να μην το βάζουμε κάτω. Εύχομαι πίστη, ελπίδα και πολλές επιτυχίες στους Ελληνες αθλητές»

Kατέκτησες δύο χρυσά μετάλλια στο Μεσογειακό πρωτάθλημα στην κατηγορία των Ανδρών και των Εφήβων. Αυτός ήταν ο στόχος σου στη διοργάνωση;

«Είχα δύο στόχους στο Μεσογειακό πρωτάθλημα. Αφενός ήθελα να ανέβω στο βάθρο. Από εκεί και πέρα ήθελα να δω που βρίσκομαι. Να δω τι χρειάζεται να αλλάξω στην προπόνησή μου και που να δουλέψω περισσότερο. Για μένα ήταν ένα σημαντικό τεστ. Δεν πήγα με την σκέψη ότι θέλω να κατακτήσω δύο χρυσά μετάλλια. Πήγα για να κάνω παιχνίδια και να δω που βρίσκομαι».

Τι συμπεράσματα έβγαλες;

«Είδα κάποια καλά στοιχεία. Είδα ότι μου βγήκαν κάποιες λαβές που δούλευα στην προπόνηση. Είδα φυσικά και κάποια αρνητικά. Θα δουλέψω πάνω σ’ αυτά, γιατί χρειάζομαι πολλή δουλειά. Ηταν όμως ένα πολύ καλό τεστ».

Στην πορεία σου για το χρυσό νίκησες τον Χαλουί (Αλγερία), ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα;

«Ναι φυσικά ήταν ξεχωριστό. Ηταν ο αντίπαλος που υπολόγιζα περισσότερο και από τα βίντεο που είδα μου φάνηκε δυνατός. Η αλήθεια είναι ότι τον κέρδισα με ευκολία (σ.σ. 10-2) και αυτό ήταν ένα καλό σημάδι και βοήθησε ψυχολογικά».

Συνεχίζεις τις καλές εμφανίσεις στο εξωτερικό. Επομένως στόχος είναι το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων;

«Ναι ο μεγάλος μου στόχος είναι το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό ή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ή και τα δύο! Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος».

Κάνοντας αυτές τις πορείες αισθάνεσαι πιο έτοιμος και σίγουρος;

«Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Κάθε μέρα που περνάει νιώθω και πιο έτοιμος, πιο προετοιμασμένος. Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τη μέρα που θα βρεθείς, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

Σε λίγο καιρό θα συμμετάσχεις και σε καμπ προετοιμασίας, πόσο σημαντικό είναι αυτό γα έναν αθλητή;

«Σίγουρα τα καμπ βοηθάνε πάρα πολύ να ανέβουμε επίπεδο, όπως και οι συνεχείς αγώνες στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι πως ο αθλητής περιμένει από μια ομοσπονδία να τον στηρίξει και να τον στείλει σε αγώνες στο εξωτερικό ή να του εξασφαλίσει κάποια συμμετοχή σε ένα καμπ. Όταν συμβαίνει αυτό τότε ο αθλητής ανεβαίνει ψυχολογικά και πιστεύει περισσότερο στον εαυτό του. Επίσης με αυτό τον τρόπο η ομοσπονδία μας δίνει κίνητρα στους αθλητές. Γιατί αν κάποιος βγει πρωταθλητής Ελλάδας θα πάει στο εξωτερικό να παλέψει και να προετοιμαστεί. Επομένως η ομοσπονδία σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο και μας βοηθάει πολύ».