Το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης στην Αμμο ολοκληρώθηκε και η Ελλάδα θριάμβευσε με πολλές διακρίσεις. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Μπατάλας μίλησε τόσο για τη διοργάνωση που έγινε στην παραλία Κατερίνης, όσο και για τις επιτυχίες των αθλητών μας.

Ο έμπειρος τεχνικός κάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στην Πάλη, καθώς ταιριάζει στο DNA των Ελλήνων.

 

 

Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ποιο είναι το αίσθημα που αποκόμισες από τη διοργάνωση;

«Νιώθω ικανοποίηση και εφορία, μιας και πετύχαμε τον στόχο μας οργανωτικά σε όλους τους τομείς. Ολοι οι συντελεστές της ελληνικής ομοσπονδίας Πάλης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό».

 

Η Ελλάδα πραγματικά θριάμβευσε. Βγήκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στους Εφήβους. Παράλληλα κατέκτησε πολλά μετάλλια. Μείνατε ευχαριστημένος;

«Η Εθνική ομάδα της Πάλης στην άμμο θριάμβευσε. Η πρώτη θέση που πήραμε στους Εφήβους και τα μετάλλια που κατακτήσαμε δείχνει την ψυχή και το σθένος των αθλητών μας που κατάφεραν τόσα πολλά, παρά την μικρή διάρκειας προετοιμασία. Ουσιαστικά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες προετοιμστήκαμε, ενώ οι υπόλοιπες χώρες δεν σταμάτησαν τις προπονήσεις όλο το χειμώνα».

 

Η Παγκόσμια ομοσπονδία εξήρε την προσπάθεια της ΕΛΟΠ και χαρακτήρισε την διοργάνωση ως μια από τις καλύτερες. Αυτό τιμάει την Ελλάδα;

«Είναι μεγάλη τιμή για την ομοσπονδία Πάλης και όλους εμάς που δουλέψαμε και καταφέραμε να πάρουμε τα εύσημα από την παγκόσμια ομοσπονδία και από όλους τους αθλητές που συμμετείχαν. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά. Μια διοργανωση που έγινε στις φιλόξενες ακτές της παραλίας Κατερίνης».

Πόσο ταιριάζει η Πάλη στην Αμμο στους Ελληνες και πόσο έχει αναπτυχθεί αυτό το άθλημα στη χώρα μας;

«Η Πάλη στην Αμμο είναι ένα άθλημα που έχει τις ρίζες της στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.  Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ραγδαία σε Παγκόσμιο επίπεδο.  Η Ελλάδα έχει πολλές διακρίσεις τα τελευταία 10 χρόνια. Πιστεύω ότι η Πάλη στην Αμμο και γενικότερα η Πάλη είναι στο DNA του Ελληνα. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω στους Ελληνες γονείς να φέρουν τα παιδιά στην Πάλη να γνωρίσουν αυτό το ευγενές άθλημα»