Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης U23 ολοκληρώθηκε και έφερε στην Ελλάδα πρωτόγνωρες επιτυχίες. Η χώρα μας κατέκτησε δύο μετάλλια, το χρυσό του Γιώργου Πιλίδη και το ασημένιο του Αζαμάτ Χοσόνοφ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιστορία της ελληνικής Πάλης σε Παγκόσμια πρωταθλήματα που συνεχίζει την παράδοση με μετάλλια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο… χρυσός Αμιράν Καρντάνοφ αποδεικνύει ότι εκτός από μεγάλος αθλητής είναι και σπουδαίος προπονητής. Υπό την καθοδήγησή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ο Γιώργος Πιλίδης επέστρεψε στα… βάθρα των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και μάλιστα κατακτώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του την κορυφή. Ο Πιλίδης υπό την καθοδήγηση του Καρντάνοφ έχει κατακτήσει 9 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Παράλληλα είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Χοσόνοφ, ο οποίος δείχνει ότι θα έχει… λαμπρό μέλλον! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός που έχει συνδέσει το όνομά του με τις τεράστιες επιτυχίες του Γιώργου Πιλίδη μετά το τέλος του Παγκόσμιου πρωταθλήματος μίλησε για τον Ελληνα πρωταθλητή:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Τα συναισθήματά μου μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι έντονα. Είδα τον Γιώργο Πιλίδη να στέφεται πρώτη φορά «χρυσός» Παγκόσμιος πρωταθλητής και σίγουρα μου προσέφερε πολύ μεγάλη χαρά. Η επιτυχία του μας έκανε όλους χαρούμενους».
Οσον αφορά το νέο αστέρι της ελληνικής Πάλης τον Αζαμάτ Χοσόνοφ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αμιράν Καρντάνοφ δήλωσε:

«Ο Αζαμάτ Χοσόνοφ είναι ένας αθλητής με πολύ μεγάλες δυνατότητες. Παρά το γεγονός ότι είναι μικρός σε ηλικία και άπειρος, παλεύει με πολύ ωριμότητα. Κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν μόλις η 2η διεθνή διοργάνωση που συμμετείχε. Αυτό το έχουν πετύχει ελάχιστοι αθλητές. Εχει πολλές δυνατότητες και νομίζω θα μας προσφέρει πολύ μεγάλες χαρές στο μέλλον».

Ο δις Ολυμπιονίκης και ομοσπονδιακός προπονητής Αμιράν Καρντάνοφ μίλησε στη συνέχεια για το μέλλον της ελληνικής Πάλης: «Εχουμε σπουδαίους αθλητές και μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα. Αυτή την στιγμή έχουμε αθλητές όπως η Πρεβολαράκη, ο Πιλίδης, ο Κουγιουμτσίδης, ο Ιωσηφίδης και ο Χοσόνοφ, οι οποίοι έχουν κατακτήσει μετάλλια σε ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών και U23  κι επίσης έχουμε πολλούς αθλητές που έχουν κατακτήσει μετάλλια κι έχουν πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα  στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Με το αναπτυξιακό και αγωνιστικό πλάνο της ομοσπονδίας και τη συστηματική δουλειά που κάνουν οι ομοσπονδιακοί, αλλά και σωματειακοί προπονητές έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε το καλύτερο έμψυχο υλικό από πλευράς διακρίσεων. Η πεποίθησή μου είναι ότι αυτοί οι αθλητές μπορούν να μας χαρίσουν και Ολυμπιακά μετάλλια», κατέληξε ο Καρντάνοφ.