Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διεθνές τουρνουά Πάλης Παίδων – Κορασίδων της Ρουμανίας, όπου οι Ελληνες αθλητές θριάμβευσαν κατακτώντας πέντε συνολικά μετάλλια.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς από όλες τις χώρες της Ευρώπης δήλωσαν συμμετοχή. Αλλωστε το τουρνουά αυτό σηματοδοτούσε την επανέναρξη της δράσης στην κατηγορία των Παίδων – Κορασίδων και ήταν επιπέδου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είχαν δηλώσει συμμετοχή 22 χώρες με περίπου 400 αθλητές.

Η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε το δεύτερο ελληνικό ασημένιο μετάλλιο, καθώς έφτασε έως των τελικό των 73κ. Εκεί ηττήθηκε με 7-0 από την Νίικος (Ουγγαρία).

Από εκεί και πέρα το καρέ των σημερινών μεταλλίων συμπλήρωσαν οι επιτυχίες των Γιώργο Συρόπουλο (92κ.), Ραφαήλ Γκίρνη (110κ.) και Θεοχάρη Κουγιουμτσίδη (71κ.), όπου μετά από σπουδαίες εμφανίσεις ανέβηκαν στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση.

Τον χορό των μεταλλίων είχε ανοίξει χθες ο Γιώργος Ιωακειμίδης που φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο.

Τα πέντε μετάλλια της χώρας μας στη διοργάνωση αναμφίβολα αποτελούν επιτυχία για την ελληνική Παλη η οποία μας φέρνει μεγάλες χαρές τόσο στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, όσο και στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Αποδεικνύοντας ότι υπάρχει «παρών» αλλά και μέλλον.