Πολύ καλές ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών μας που αγωνίστηκαν στο πολύ δυνατό τουρνουά της Ουκρανίας. Μια διοργάνωση που συγκέντρωσε τους καλύτερους παλαιστές του κόσμου, αθλητές που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Ο Γιώργος Πρεβολαράκης κατέκτησε την 5η θέση, ο Δημήτρης Τσεκερίδης ήρθε 7ος, ενώ ο Κύριλλος Μπινενμπάουμ έχασε στον πρώτο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές μας βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους, ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τον Μάιο.

Στα 77κ της ελληνορωμαϊκής αγωνίστηκε ο Γιώργος Πρεβολαράκης κι έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο. Ο Ελληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Ματέους με 5-1. Ο Πολωνός έφτασε έως τον τελικό και του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ.

Εκεί ο Πρεβολαράκης επικράτησε με 8-0 του Νταριότσι (Ιταλία). Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ο αθλητής του Εθνικού ηττήθηκε με 7-1 από τον Μπεροϊέου (Λευκορωσία) και έμεινε στην 5η θέση.

Στα 87κ. ο Δημήτρης Τσεκερίδης επικράτησε με 5-3 του Ζερνοβέτσκι (Ισραήλ). Στο δεύτερο παιχνίδι αντιμετώπισε τον Αμπάσοφ και ηττήθηκε με 5-0. Ο Αζέρος έφτασε έως τον τελικό κερδίζοντας τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μανουκιάν και έδωσε την ευκαιρία στον αθλητή του ΠΑΟΚ να αγωνιστεί στα ρεπεσάζ. Εκεί ο Τσεκερίδης αντιμετώπισε τον Νοβίκοφ (Ουκρανία) και ηττήθηκε με 7-1.

Στα 74κ. της ελευθέρας ο Κύριλλος Μπινενμπάουμ αποκλείστηκε στον πρώτο αγώνα από τον Ντιμπίρ (Αζερμπαϊτζάν), καθώς έχασε με 8-0.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Παναγιώτης Χεριστανίδης αναφερόμενος στην παρουσία των Ελλήνων αθλητών είπε: «Οι αθλητές μας πάλεψαν πολύ καλά. Το επίπεδο του τουρνουά ήταν απίστευτα υψηλό με συμμετοχές από πρωταθλητές κόσμου και Ολυμπιονίκες, συμμετείχαν 32 κράτη. Εμείς είμαστε στην αρχή του προγραμματισμού μας με την εθνική ομάδα, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα το τουρνουά στη Σόφια κι τον Απρίλιο καμπ προετοιμασίας στο εξωτερικό»