Η αντίστροφη μέτρηση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης και Grappling έχει ξεκινήσει και στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου.

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, του Δημάρχου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη και του προέδρου της αναδόχου εταιρείας Sportcamp Σπύρου Καραβούλη.

Ο υπουργός Αθλητισμού εξήρε την προσπάθεια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για το έργο που έχει κάνει και τη μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας που δείχνει με την ανάληψη πολλών διεθνών διοργανώσεων.

Ο Γιάννης Βρούτσης στις δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά: «Εμείς ως Αθλητική Ηγεσία, θα σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων της Πάλης, την οποία επιδιώκουμε να κάνουμε κυρίαρχη στη χώρα».

Λεωνάκης: «Η Ελληνική ομοσπονδία Πάλης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης είναι έτοιμη για ένα μεγάλο διπλό στοίχημα. Από τις 14 έως τις 22 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν δύο Παγκόσμια πρωταθλήματα. Αυτό των Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης και του Grappling.

Είναι η πολυπληθέστερη διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδία Πάλης για το 2023 και θα συμμετέχουν 1000 αθλητές.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης όλα αυτά τα χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και βασικός μας στόχος είναι η ανάληψη μεγάλων διοργανώσεων.

Αυτή είναι η 4η μεγάλη διοργάνωση που μας έχει ανατεθεί φέτος. Τρία Παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα Βαλκανικό που είναι σχεδόν αυτοχρηματοδοτούμενα και τα οφέλη για το άθλημα και την χώρα μας είναι πολλαπλά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση. Παρά το γεγονός ότι έχει αναλάβει πρόσφατα τα καθήκοντά του δείχνει έμπρακτα ότι είναι δίπλα μας. Υπουργέ καλή επιτυχία στο έργο σας. Η Ελληνική Πάλη θα είναι στο πλευρό σας.

Τον Δήμαρχο Λουτρακία – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργο Γκιώνη για την συνεισφορά του και φυσικά το Sportcamp για την συνεργασία.

Τέλος θα ήθελα να καλέσω εσάς τους δημοσιογράφους να αγκαλιάσετε τη διοργάνωση. Ενα Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι η θέληση της ψυχής και η αγάπη για τον αθλητισμό δεν τελειώνει ποτέ!

 

Βρούτσης: «Διοργανώσεις σαν αυτές βοηθούν τα μέγιστα τη διάδοση του αθλήματος»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, υπογράμμισε ότι μέσα από τον θεσμικό του ρόλο θα βοηθήσει τα μέγιστα το άθλημα της Πάλης και υποστήριξε ότι διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς βοηθούν στη διάδοση του αθλήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Καλωσορίζω εδώ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας Πάλης και χαιρετίζω τις δύο μεγάλες Παγκόσμιες διοργανώσεις, Grappling και Ολυμπιακής Πάλης, που θα διεξαχθούν στην όμορφη πόλη του Λουτρακίου.

Είναι η πρώτη συνέντευξη Τύπου που φιλοξενείται στο νέο αναβαθμισμένο Υπουργείο Αθλητισμού που έχω τη χαρά να υπηρετώ κάτω από την «ομπρέλα» της Παιδείας, πάγιο αίτημα των ανθρώπων του αθλητισμού, βασισμένο στην άρρηκτη διασύνδεσή του με την εκπαίδευση.

“Το τεχνικώτατον και πανουργότατον των αθλημάτων” εξάλλου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται ο Πλούταρχος στο αγώνισμα της Πάλης, καταδεικνύει αυτή ακριβώς την σχέση της φυσικής εξάσκησης με την όξυνση του νου.

Έχουμε την ιστορική υποχρέωση να συντηρούμε τη φήμη του ένδοξου και πολυθρύλητου αγωνίσματος της Πάλης, που κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αρχαίας Ελλάδας ανακήρυττε τον πρώτο των πρώτων.

Η Πάλη, μέσα από τη δική μου συγκρότηση και Παιδεία, αξιολογείται ως ένα από τα σημαντικότερα σπορ που έχουμε, όχι μόνο γιατί είναι ένα αμιγώς ελληνικό άθλημα με ρίζες από αρχαιοτάτων ετών, αλλά και γιατί εξασκεί όλο το σώμα και διαπλάθει χαρακτήρες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Αθλητισμός και οι Αξίες του Ολυμπισμού γεννήθηκαν εδώ στην Ελλάδα και αυτή είναι η σπουδαιότερη παρακαταθήκη για εμάς τους Έλληνες, την οποία οφείλουμε να επισημαίνουμε σε κάθε ευκαιρία.

Εμείς ως Αθλητική Ηγεσία, θα σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων της Πάλης, την οποία επιδιώκουμε να κάνουμε κυρίαρχη στη χώρα.

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την Πάλη ώστε να βρεθεί εκεί που της αξίζει, να καταφέρουμε δηλαδή να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερα νέα παιδιά, και να την εντάξουμε στον σχολικό αθλητισμό, έτσι όπως αυτός θα εξελιχθεί μέσα από τη θεσμική του πλέον αναβάθμιση με τη σύμπραξη των Υπουργείων Παιδείας και Αθλητισμού.

Έχουμε πλέον τη «χρυσή ευκαιρία» να συνδέσουμε τον σχολικό αθλητισμό με τον σωματειακό αθλητισμό, αλλά στοχευμένα και όχι αποσπασματικά όπως μέχρι στιγμής λειτουργούσε.

Κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη της Ομοσπονδίας Πάλης.

Δράττομαι της ευκαιρίας να δηλώσω ότι θα είμαι στο πλευρό σας. Θα υποστηρίξω τις πρωτοβουλίες σας και θα ανταποκριθώ σε όποια υλικοτεχνική βελτίωση χρειαστούν οι αθλητικές υποδομές σας.

Ειδικά διοργανώσεις σαν αυτές που βρίσκουν φιλοξενία σε πόλεις της περιφέρειας βοηθούν τα μέγιστα τη διάδοση του αθλήματος, που είναι και το ζητούμενο, αλλά συμβάλλουν και στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών μέσω του αθλητικού τουρισμού.

Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ τον πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης για τις προσπάθειες που κάνουν ώστε το ιστορικό άθλημα να διεισδύσει σε μεγαλύτερα κοινά, και να καταστεί η χώρα μας πρωταγωνίστρια διεθνώς όχι μόνο χάρη στις αγωνιστικές επιδόσεις της αλλά και χάρη στις βέλτιστες οργανωτικές ικανότητές της.

Γκιώνης: «Ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή»

Ο δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της διοργάνωσης και επεσήμανε ότι το Λουτράκι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. Αναλυτικά είπε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που απευθύνω χαιρετισμό για τις δύο παγκόσμιες διοργανώσεις πάλης που έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε τις επόμενες ημέρες στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και το Κλειστό Γυμναστήριο Γεώργιος Γαλανόπουλος, που έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις ανάγκες του αγώνα.

Ο Δήμος μας επιλέγεται για ακόμη μία φορά ως  ιδανικός τόπος διεξαγωγής διοργανώσεων διεθνούς βεληνεκούς, επιβεβαιώνοντας τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμός αθλητικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που εμείς στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων αγκαλιάσαμε από την πρώτη στιγμή και στηρίξαμε έμπρακτα, ώστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των αθλητών και της Ομοσπονδίας και να στεφθεί η διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία.

Με πάνω από 1000 συμμετοχές αθλητών, ηλικιών από 12 έως 60 ετών από την Ελλάδα και 32 χώρες του εξωτερικού, επισκέπτες και τουρίστες που διαμένουν στα ξενοδοχεία του Δήμου μας, επισκέπτονται τα καταστήματα εστίασης, τονώνουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν μεγάλη αξία προβολής.

Με τεράστια εμπειρία στη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών γεγονότων, το Λουτράκι έχει αποδείξει ότι θα είναι πάντα ένας σταθμός που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τις δράσεις όλων των αθλητικών συλλόγων και των Ομοσπονδιών.

Από την αρχή της θητείας μας, επενδύσαμε στον αθλητισμό εκσυγχρονίζοντας τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και δημιουργώντας νέες υποδομές που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις μεγάλων διοργανώσεων.

Και δεν σταματάμε εκεί…..

Διεκδικούμε και προσελκύουμε ακόμη μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα και εμπλουτίζουμε διαρκώς το καλεντάρι των αθλητικών διοργανώσεων, δίνοντας μια νέα προοπτική στον τόπο μας.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Βετεράνων Πάλης κατέχουν ξεχωριστή σημασία καθώς συμβολίζουν τη δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής του ανθρώπου να παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για να κατακτήσει υψηλούς στόχους.

Η συμμετοχή πάνω από 1000 κορυφαίους αθλητές στέλνει σε όλους μας μηνύματα αισιοδοξίας, και μας διδάσκει πώς να αγωνιζόμαστε με πίστη, να δίνουμε την ψυχή μας σε αυτό που αγαπάμε και να θριαμβεύουμε, παρά την ηλικία, και κυρίως, μεταφέρει στη νέα γενιά αθλητών εμπειρίες, γνώσεις και υγιή πρότυπα ώστε να κατακτήσουν τους στόχους τους και την κορυφή.

Στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση, ο οποίος αγκαλιάζει αθλητικές διοργανώσεις που καθιστούν τον Δήμο μας πόλο έλξης και επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού και να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος, καθώς επίσης, το αθλητικό κέντρο Sportcamp για την υλοποίηση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης.

Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια κι εύχομαι η εμπειρία στον τόπο μας να είναι ξεχωριστή. Καλή επιτυχία σε όλους!»

Καραβούλης: «Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για μία εξαιρετική διοργάνωση»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Sportcamp που έχει αναλάβει και την διοργάνωση, Σπύρος Καραβούλης, τόνισε:

«Ο αθλητικός τουρισμός αποτελεί ένα από τα μεγάλα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, δεδομένου ότι την προβάλλει διεθνώς και φέρνει συνάλλαγμα σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης.

Αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού αποτελούν οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως η συγκεκριμένη, το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων το οποίο φιλοξενούμε για τρίτη φορά στη χώρα μας, μετά το 2015 στην Αθήνα και το2021 στο Λουτράκι και πάλι.

Η εταιρεία μας Sportcamp ειδικεύεται στην υποστήριξη της διεκδίκησης, ανάληψης και διοργάνωσης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων σε συνεργασία με τις ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες.

Όπως προείπε και ο κύριος Υπουργός και ο κύριος Δήμαρχος και ο κύριος Πρόεδρος εδώ έχουμε ένα εξαιρετικό μείγμα. Έχουμε ένα υπουργείο το οποίο στηρίζει ενεργά τον αθλητικό τουρισμό, μία ομοσπονδία με εξαιρετική εξωστρέφεια, η οποία διαρκώς διεκδικεί και αναλαμβάνει μεγάλες αυτοχρηματοδοτούμενες αθλητικές διοργανώσεις – θα πρέπει να το τονίσουμε αυτό διότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αυτοχρηματοδοτούνται – και έχουμε και έναν προορισμό, το Λουτράκι, το οποίο διαθέτει εξαιρετικές τουριστικές υποδομές, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας. Και έχουμε και έναν Δήμαρχο ο οποίος προσωπικά στηρίζει και πιστεύει στον αθλητικό τουρισμό και για αυτό έχει καταστεί και ένας από τους κορυφαίους διεθνείς πλέον αναγνωρισμένους αθλητικό – τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Έχουμε επομένως όλες τις προϋποθέσεις για μία εξαιρετική διοργάνωση.

Η  εταιρεία μας, η οποία πλέον διαθέτει εμπειρία περίπου μισού αιώνα, υπηρετώντας στον ελληνικό αθλητισμό μέσα από διάφορες ιδιότητες, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά, ώστε να έχουμε ακόμα μία εξαιρετική διοργάνωση».