Η ελληνική Πάλη ζει ξανά μεγάλες στιγμές. Η Μαρία Πρεβολαράκη σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σερβίας.

Η Κυρία της ελληνικής Πάλης ήταν πραγματικά… βράχος και σε όλα της τα παιχνίδια, όχι απλά δεν απειλήθηκε, αλλά δεν έχασε κανένα τεχνικό σημείο.

Το χρυσό μετάλλιο ήρθε μάλιστα την καταλληλότερη στιγμή, καθώς οι διαδοχικές αναποδιές στη διοργάνωση για την ελληνική αποστολή ήταν πολλές.

Η κορυφαία αθλήτρια όλων των εποχών μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΛΟΠ για την επιτυχία της: « Ήταν μια διοργάνωση που περίμενα με πολύ ανυπομονησία γιατί τόσο μεγάλο διάστημα έκανα προπόνηση χωρίς να έχω κάποιον αγώνα ή στόχο. Όταν ανακοινώθηκε ότι θα γίνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά με μορφή παγκόσμιου κυπέλλου ήταν κάτι που με χαροποίησε και περίμενα πως και πως να αγωνιστώ» τόνισε αρχικά η Μαρία Πρεβολαράκη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ελληνική αποστολή.

«Όταν ήρθαμε εδώ στο Βελιγράδι τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο καλά για την ελληνική αποστολή, γιατί η μια ατυχία διαδέχονταν την άλλη. Αρχικά βρέθηκε ο αδερφός μου θετικός στον κορονοϊό και ανησυχούσα μήπως έχει κολλήσει κι εμένα, αφού ήρθαμε μαζί εδώ στο Βελιγράδι. Ύστερα ανακοινώθηκε ότι και ο Πιλιδης έχει κορονοϊό και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί, ενώ ο Ιωσηφιδης χτύπησε στον αγώνα. Είχαμε πέσει λίγο ψυχολογικά με όλα αυτά, αλλά με πείσμωναν ακόμη περισσότερο γιατί κάποιος έπρεπε να φέρει την ελπίδα σε αυτήν την κατάσταση που υπήρχε».

Η Κυρία της ελληνικής πάλης δεν έκρυψε την χαρά της για το χρυσό μετάλλιο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το χρυσό μετάλλιο και μου δίνει ακόμη πιο πολύ ενέργεια και όρεξη για να συνεχίσω την προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Μαρία Πρεβολαράκη δεν ξέχασε να ευχαριστήσει αυτούς που την έχουν βοηθήσει: «Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο μεγάλους μου χορηγούς Toyota και Κωτσοβολο για την μεγάλη στήριξη που μου παρέχουν στον δρόμο μου για το Τόκυο. Επίσης την ΜΙΝΕΤΤΑ που είναι δίπλα μου. Το σύλλογο μου Ατλα Καλλιθέας τους προπονητές  και τους παρτενέρ γιατί πάνω σε αυτούς τους παρτενέρ γίνεται όλη η δουλειά. Πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Μοησεν Παριγέι που είμαστε μαζί σε όλο αυτό το ταξίδι στα εύκολα και στα δύσκολα!

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που μας έδωσε τη δυνατότητα να βρεθούμε σε αυτό το παγκόσμιο κύπελλο παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ».

Τα χαμόγελα ήταν διάπλατα και για τον ομοσπονδιακό προπονητή Μόησεν Παριγέι, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για το χρυσό μετάλλιο: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση της Μαρίας.  Σε όλα τα ματς ήταν πολύ σταθερή και συγκεντρωμένη και έκανε αυτό που έπρεπε.  Μου επιβεβαίωσε ότι η προετοιμασία μας είναι σε σωστό δρόμο και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά και με περισσότερη όρεξη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες», τόνισε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και κατέληξε:  «Ηταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη διοργάνωση. Αρχικά η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερη λόγω του κορονοϊού και στη συνέχεια το τουρνουά ήταν ψυχολογικά πολύ δύσκολο. Λόγω της κατάστασης δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Μόνο στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ήρθαν οι ατυχίες στην ελληνική αποστολή που βάρυναν το κλίμα. Εύχομαι ο Γιώργος Πρεβολαράκης, ο Γιώργος Πιλίδης και ο Μιχάλης Ιωσηφίδης να γίνουν σύντομα καλά και να βρεθούν στις παλαίστρες».