Στο Λουτράκι θα χτυπάει η καρδιά της διεθνούς πάλης, με τις μεγάλες Παγκόσμιες διοργανώσεις να επιστρέφουν στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του αθλήματος.

Από τις 14 Οκτωβρίου και για δέκα ημέρες στη λουτρόπολη του Κορινθιακού και στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γεώργιος Γαλανόπουλος» θα φιλοξενηθούν δύο διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και λάμψης. Από 14 έως και τις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Grappling (GP/GP Gi) στο οποίο θα αγωνιστούν 200 αθλητές από 19 χώρες.

Στη συνέχεια η σκυτάλη θα περάσει, από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου 2023, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Βετεράνων Ολυμπιακής Πάλης. Περισσότεροι από 800 βετεράνοι αθλητές της ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης από 32 χώρες, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν ξανά, να μοιραστούν αναμνήσεις και εμπειρίες στην παλαίστρα και να οικοδομήσουν δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Η διοργάνωση αυτή είναι η πολυπληθέστερη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το 2023 γεγονός που αποδεικνύει ότι η χώρα μας έχει κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Σπουδαία ονόματα του παρελθόντος έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα προσφέρουν πλούσιο θέαμα και σπουδαίους αγώνες.

Και τα δύο πρωταθλήματα τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης, με τη συνεργασία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος.

Την υποστήριξη παρέχει ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το αθλητικό κέντρο Sportcamp.