Με το χαμόγελο στα χείλη και πολλούς φίλους και συγγενείς να τον περιμένουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε ο Γιώργος Πιλίδης, έχοντας στις αποσκευές του το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών U23 που πραγματοποιήθηκε στη Σερβία.

Το «χρυσό παιδί» της ελληνικής Πάλης υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Τραμπάκουλας και ο αντιπρόεδρος Μύρων Στεφανάκης.

Η νέα επιτυχία του Γιώργου Πιλίδη προσέφερε μοναδικές χαρές στους φίλους της Πάλης, ο οποίος εκτός από το ασημένιο μετάλλιο πήρε σαν παρακαταθήκη και την αξιόλογη εμφάνισή του απέναντι στον Μακομέντοφ. Ο Ρώσος που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, είναι Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής στην χώρα του, όντας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Πάλης.

Ο Γιώργος Πιλίδης κατά την άφιξή του δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που σε ακόμη μια διοργάνωση ανέβηκα στο βάθρο, αλλά μου μένει μια πικρία που δεν κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Το μετάλλιο, μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε: «Το 2019 είναι προολυμπιακή χρονιά και θα προσπαθήσω να πάρω από φέτος την πρόκριση. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκυο, άλλωστε είναι ο μεγάλος μου στόχος. Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Αμιράν Καρντάνοφ, που είναι σαν πατέρας μου, την ομοσπονδία που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς αγώνες και προετοιμασίες στο εξωτερικό και τους φίλους της Πάλης που είναι πάντα δίπλα μου. Θα ήθελα αυτό το μετάλλιο να το αφιερώσω στον χορηγό μου στην εταιρία Stoiximan.gr, η οποία τον τελευταίο χρόνο με βοηθάει και στηρίζει την προσπάθειά μου».

Ο πρόεδρος της ΕΛΟΠ Δημήτρης Τραμπάκουλας από την πλευρά του επεσήμανε: «Είναι μεγάλη η χαρά μας να βλέπουμε τον Γιώργο να διαπρέπει σε  κάθε διοργάνωση όπου συμμετέχει.  Ηρθαμε στο αεροδρόμιο να τον τιμήσουμε γιατί εκτός από πολύ καλός αθλητής, αποδεικνύει ότι είναι και ένας σεμνός άνθρωπος, παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Εκ μέρους του ΔΣ της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης θα ήθελα να τον συγχαρώ για τη νέα του διάκριση, καθώς και τον προπονητή του Ολυμπιονίκη Αμιράν Καρντάνοφ που με τη δουλειά του έχει συμβάλει ώστε ο Πιλίδης να είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου».