Με το χαμόγελο στα χείλη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο χάλκινος Μεσογειονίκης Δημήτρης Τσεκερίδης. Ο Ελληνας πρωταθλητής μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Παναγιώτη Χεριστανίδη έφτασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, όπου τους υποδέχτηκαν ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Ξενοφώντας Αθανασίου, συγγενείς και φίλοι, με ανθοδέσμες και ζεστό χειροκρότημα.

Ο Τσεκερίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία στα 87κ. της ελληνορωμαϊκής στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα και στις πρώτες δηλώσεις του είπε: «Ηταν μία πολύ ωραία διοργάνωση, με υψηλό ανταγωνισμό. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα το κάτι παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Αυτό το μετάλλιο θα μου δώσει κίνητρο για να συνεχίσω και να δουλέψω σκληρά για το υπόλοιπο και πιο δύσκολο κομμάτι της χρονιάς» τόνισε αρχικά ο Τσεκερίδης και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή και θείο μου Παναγιώτη Χεριστανίδη, την οικογένειά μου που με στηρίζει, την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ και φυσικά την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης που ξεκινάει μια καινούρια προσπάθεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Είναι φανερό πλέον ότι οι Ελληνες παλαιστές είναι πιο ανταγωνιστικοί. Ομαδικά και ατομικά γίνεται μεγαλύτερη προσπάθεια γι αυτό έρχονται και οι διακρίσεις σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχουν Ελληνες παλαιστές».

Ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Ξενοφώντας Αθανασίου με τη σειρά του σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα επιτυχία της ελληνικής Πάλης και το χάλκινο μετάλλιο του Δημήτρη. Είναι ένας πολύ σοβαρός και αξιόλογος αθλητής και μας έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες. Του εύχομαι συγχαρητήρια σ’ αυτόν και στον προπονητή του. Ηδη η χώρα μας έχει κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο με την Μαρία Πρεβολαράκη. Το βράδυ της Τετάρτης η Μαρία θα αγωνιστεί στον τελικό των 53κ. και όλοι ελπίζουμε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Θα ήθελα να τονίσω ότι η ελληνική Πάλη φέτος σε όποια μεγάλη διοργάνωση έχει συμμετάσχει, οι αθλητές μας έχουν επιστρέψει με μετάλλιο. Δείγμα της σκληρής δουλειάς που γίνεται»