Με το ασημένιο μετάλλιο στο στήθος από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων θα επιστρέψει στην Ελλάδα ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης «μάγεψε» στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας και για τρίτη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση ανέβηκε στο βάθρο!

Ο Ελληνας πρωταθλητής απέδειξε για μια ακόμη φορά το τεράστιο ταλέντο του και δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νέα επιτυχία αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε στον τελικό, τα συναισθήματά του και για το μέλλον της ελληνικής Πάλης.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος με το ασημένιο μετάλλιο. Νιώθω ότι οι κόποι μου, οι θυσίες μου και οι προσπάθειές μου ανταμείφθηκαν. Εδωσα χαρά στην οικογένειά μου, στον προπονητή μου και σε πολλούς άλλους που αγαπάνε την Πάλη και με στηρίζουν. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο», τόνισε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τακτική που ακολούθησε στον τελικό.

«Το παιχνίδι κύλησε όπως το είχα σχεδιάσει. Υπολόγιζα στο τέλος να πάρω έναν πόντο. Παραλίγο να τα καταφέρω, αλλά ο αντίπαλός μου στα τελευταία δευτερόλεπτα με απέφευγε και δεν πάλευε. Ηθελα πολύ να νικήσω, να σηκώσω τη σημαία μας ψηλά και να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος».

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης αναφέρθηκε στις τρεις συνεχόμενες μεγάλες επιτυχίες που είχε: «Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Δηλαδή να έχω διαδοχικές επιτυχίες. Είναι απίστευτο συναίσθημα. Εχουμε κι άλλες διοργανώσεις φέτος και ελπίζω να καταφέρω να συνεχίσω το σερί επιτυχιών».

Το «φαινόμενο» ευχαρίστησε την οικογένειά του και τον προπονητή του Θέμη Ιακωβίδη γι αυτή την πορεία, ενώ τόνισε ότι το μέλλον της Πάλης είναι ευοίωνο… «Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ελλάδα. Δείτε για παράδειγμα οι συναθλητές μου Γιάννης Μαρτίδης  Γκίβι Μπλιάτζε έμειναν εκτός βάθρου από λεπτομέρειες. Εκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και είχαν πολύ καλά αποτελέσματα. Εχουμε ταλέντα και αν τα βοηθήσουμε θα υπάρξουν πολλές επιτυχίες».