Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έγραψε ακόμα μια μεγάλη σελίδα στην Ιστορία της Πάλης. Αυτή την φορά μπορεί να μην ήταν… χρυσή, αλλά για έναν αθλητή 24ων καρατίων που έχει κατακτήσει 4 μετάλλια σε ισάριθμα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αναμφίβολα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία.

Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης που έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλάει με την ιστορική ανατροπή του, μίλησε στο σάιτ της ομοσπονδίας για το αργυρό μετάλλιο. Οπως κάθε σπουδαίος αθλητής, έχει μια στεναχώρια μέσα του, που δεν ήταν… χρυσό, αλλά δεν το βάζει κάτω! Επόμενος στόχος το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για τον Γιώργο Κουγιουμτσίδη τα πάντα φαντάζουν εφικτά!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Κουγιουμτσίδη

Γιώργο συγχαρητήρια συνεχίζεις να γράφεις Ιστορία!! Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα…

«Είμαι χαρούμενος για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό που έχω κατακτήσει 4 μετάλλια σε ισάριθμα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Όμως ήθελα πολύ το χρυσό μετάλλιο»

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε ο τελικός;
«Δεν έκανα σωστή τακτική»

Σου έχει μείνει μια πικρία;

«Ναι. Θα μπορούσα να πάρω το χρυσό. Ημουν σε καλή κατάσταση»

 Στον ημιτελικο έκανες την επικοτερη ανατροπή που έχουμε δει στην Παλη… Με το 10-2 εις βάρος σου και να μένει ένα λεπτό… πως το γύρισες;

«Στη ζωή μου έχω μάθει να μην τα παρατάω ποτέ. Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά. Πάντα παλεύω μέχρι τέλος. Μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο. Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες ανατροπές σου αφήνουν πολύ μεγάλη χαρά στο τέλος».

Με δυο μετάλλια σε λίγες μέρες. Επομένως στόχος σου ποιος είναι;

«Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών. Θέλω μια καλή παρουσία για να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτός είναι ο μεγάλος μου στόχος»

 Που θα ήθελες να αφιερώσεις το μετάλλιο;

«Πρώτα από όλα στην οικογένεια μου, στους προπονητές μου και στους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και με στηρίζουν. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους όσοι χάρηκαν με την επιτυχία μου. Για μια ακόμη φορά εξέλαβα πολλή αγάπη και μου δίνουν δύναμη»