Με την παρουσία μεγάλων προσωπικοτήτων ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Διεθνές τουρνουά Κυπέλλου Ακρόπολις. Η απόφαση της ομοσπονδίας να αναβιώσει μετά από 15 χρόνια τη διοργάνωση είχε τεράστια επιτυχία και αυτό φάνηκε από τη μεγάλη συμμετοχή (220 αθλητές από 10 χώρες), καθώς και από τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους τη διοργάνωση.

Τους αγώνες παρακολούθησε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Ξενοφώντας Αθανασίου και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι.

Την κήρυξη των αγώνων έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όλους τους φίλους της Πάλης, καθώς παρακολούθησε για πολύ ώρα τους αγώνες από την κερκίδα. Στον χαιρετισμό του ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επί κυβερνήσεώς του το 2011 το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης Ανω Λιοσίων πήρε ζωή στεγάζοντας 9 ομοσπονδίες μαχητικών αθλημάτων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εξέφρασε την άποψη ότι το στάδιο πρέπει να παραμείνει στους αθλητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο Γιώργος Παπανδρέου μάλιστα τόνισε ότι είναι πρόθυμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, ώστε το στάδιο να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά να παραμείνει προς χρήση των αθλητικών ομοσπονδιών.

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ στο όμορφο αυτό στάδιο, που έχουμε ζησει μεγάλες στιγμές από τους Ελληνες αθλητές μας. Χαίρομαι γιατί αυτό το γήπεδο άνοιξε ξανά το 201, στεγάζοντας εννέα αθλητικές ομοσπονδίες. Ελπίδα μου είναι και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να βοηθήσω, να παραμείνει αυτός ο χώρος στις ερασιτεχνικές ομοσπονδίες. Για να μπορέσει αυτό το στάδιο να χρησιμοποιείται από τη νεολαία μας, που μέσα από τον αθλητισμό και διαπρέπουν και διαπαιδαγωγούνται. Θέλω να συγχαρώ την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης για την αναβίωση του διεθνούς τουρνουά Ακρόπολις, ώστε να γίνει θεσμός και να αποδείξει τις δυνατότητες που έχει η ελληνική νεολαία και να δοθεί η ευκαιρία να αναδειχθούν οι αθλητές. Θα αναφερθώ συγκεκριμένα στη Μαρία Πρεβολαράκη, που βρίσκεται σήμερα εδώ και να της ευχηθώ καλή επιτυχία στον αγώνα της που δίνει για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκυο.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Ηρακλή Περιστερίου, καθώς κι έναν άνθρωπο που έχει αγωνιστεί πολλά χρόνια για την Πάλη. Τον Δημητρη Κολιτσόπουλο, ο οποίος έχει συμβάλει σ’ αυτό το άθλημα κι όλοι οι Ελληνες τον ευχαριστούν για όσα έχει πετύχει». τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Δημήτρης Τραμπάκουλας επεσήμανε ότι η ομοσπονδία μέσω του αναπτυξιακού της προγράμματος προσπαθεί να δώσει την ευκαιρία στα νέα παιδιά να κάνουν πολλούς αγώνες σε μικρή ηλικία. «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά το 2004, όπου έγινε τελευταία φορά το Κύπελλο Ακρόπολις, αναβιώνει σήμερα με αγώνες στις μικρές ηλικίες. Για μας στην ομοσπονδία είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε την ευκαιρία στα νέα παιδιά να παίρνουν εμπειρίες σε μικρή ηλικία και μέχρι τα 15 τους χρόνια να έχουν πολλούς επίσημους αγώνες. Είναι σημαντικό που η Παγκόσμια Ομοσπονδία εμπιστεύεται την Ελλάδα και κάθε χρόνο μας αναθέτει διεθνείς διοργανώσεις» τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Τραμπάκουλας και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Κολιτσόπουλο για την προσφορά του στον αθλητισμό και την Πάλη, επί 60 ολόκληρα χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΟΤ και το Δήμο Φυλής για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη τους στην Ομοσπονδία».

Ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς στον χαιρετισμό του δήλωσε μέλος της οικογένειας της Πάλης. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που γίνονται διεθνείς διοργανώσεις στο Δήμο μας. Εμείς είμαστε φιλόξενοι και αγαπάμε τον αθλητισμό, αλλά ειδικά την Πάλη, που την νιώθουμε σαν οικογένειά μας».

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος τόνισε: «Είναι περίεργο συναίσθημα όταν βραβεύεσαι για τα αυτονόητα. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό της Πάλης και του αθλητισμού και θα προσπαθήσουμε να βοηθάμε όσο μπορούμε. Θέλω να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά καλή επιτυχία και να έχουν την υγεία τους».