Η εντυπωσιακή πορεία του Ηλία Παγκαλίδη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 θα συνεχιστεί με τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στα 82κ. ελληνορωμαϊκής και για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι έχει πολύ ταλέντο. Παράλληλα έβγαλε ακόμα ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό, αυτό του μαχητή! Ο… γιατρός της ελληνικής Πάλης έφτασε έως τα ημιτελικά με δύο τεράστιες ανατροπές!

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στη φάση των «16» με τον «οικοδεσπότη» Ρουμάνο Βασίλε Ντανιέλ Κογιότς και επικράτησε με σκορ 4-3.

Αρχικά ο Ρουμάνος προηγήθηκε 3-0, ωστόσο ο Παγκαλίδης με επική ανατροπή έφτασε στους 4 πόντους και πανηγύρισε την πρόκριση.

Στα προημιτελικά αντιμετώπισε τον Αρμένιο Κάρεν Χατσατριάν. Όπως και στο πρώτο ματς, βρέθηκε να χάνει με 3-0, ωστόσο κατάφερε να κάνει ακόμα μία εντυπωσιακή ανατροπή. Ο Έλληνας πρωταθλητής παρουσιάστηκε πιο ώριμος από ποτέ γύρισε το παιχνίδι και πήρε την πρόκριση.

Απέναντι στον Νορβηγό Εξός Μουκούμπου δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό του και ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή. Αύριο επομένως θα αγωνιστεί για το χάλκινο μετάλλιο και θα περιμένει τον αντίπαλο που θα προκύψει από τα ρεπεσάζ.